IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Автономните коли на Uber "не виждат" велосипедистите

Компанията призна, че автомобилите ѝ пресичат велоалеите

13:28 | 21.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

„Опа, какъв беше този шум?“. По този начин – преувеличено и донякъде цинично може да се формулира проблемът, с който в момента се занимава базираната в Сан Франциско компания за споделено пътуване Uber Technologies, пише британският вестник Guardian. 

В момента Uber тества в калифорнийския град своите автономни коли, въпреки че получи забрана за производство на този етап. Вероятно за забраната има основателни причини, защото в опасност може би са велосипедистите.

Пред британската медия компанията е признала, че има „известни проблеми“ с велоалеите. Оказва се, че при стартиране на автомобила той не се движи успоредно на алеята, а я пресича. Това, разбира се, може да предизвика доста сериозни неприятности за велосипедистите.

Компанията признава, че в момента работи над разрешаването на този проблем. Какво точно се е объркало засега не е ясно, но може да се предположи, че софтуерът „не вижда“ колоездачите, пише още медията.

През последните няколко седмици се появиха спекулации за други сериозни нарушения на автономните коли, като някои от тях са били заснети да минават на червен сигнал на светофарите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още