IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индия обмисля въвеждането на лични автомобили като споделени таксита

Правителството цели да намали задръстванията в големите градове

17:00 | 05.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индия проучва идеята личните автомобили да се използват като споделени таксита, за да се намали броя на движещите се коли по пътищата с цел ограничаване на задръстванията в големите градове, разкриха запознати източници пред Ройтерс.

Властите в Индия в партньорство с Uber Technologies изготвят оценка за икономическото и екологичното въздействие от използването на лични автомобили като таксита, съобщи държавен служител, участващ в процеса. 

Увеличаване на достъпността на автомобили, които могат да се използват като таксита, ще бъде добра новина за Uber и местния конкурент Ola, въпреки че това може да повиши напрежението с таксиметрови оператори, които обикновено плащат по-високи такси за разрешителни и преминават по-строги проверки на превозните средства.

Правителството на Индия иска да намали броя на автомобилите частна собственост, като обяви, че в срок от три месеца ще разгледа последиците от инициативата си върху безопасността, както и ефектите върху регулаторната, данъчна и осигурителната система.

Uber има разрешение да използва лични автомобили за споделено пътуване в страни като Австралия и Сингапур, но компанията се сблъска със силната опозиция на таксиметровите шофьори в някои части на Северна Америка. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още