IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Skoda произвежда кабели, за да компенсира нарушените доставки от Украйна

Кабелите ще бъдат използвани за модела Fabia, като производството на тези компоненти за Octavia, Kodiaq, Karoq и Suberb ще започне през следващите седмици

16:41 | 07.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Автомобилният концерн Skoda вече произвежда кабели в един от своите заводи в Чехия, след като производството на този важен за индустрията компонент в Украйна беше нарушено заради руската инвазия, съобщава Automotive News Europe.

Skoda и други марки на Volkswagen Group, наред с BMW, Mercedes-Benz и Ford, бяха принудени да спрат или свият своите производствени операции в Европа след нахлуването на руските военни в Украйна, основен регионален доставчик на автомобилни кабели. 

Сега чешкият концерн произвежда кабели в своята фабрика в Млада Болеслав, близо до Прага, които са предназначени за Fabia.

Местният производител на кабели PEKM Kabeltechnik е предоставил необходимото производствено оборудване в съоръжението на Skoda.

Дейността по производство на кабели се извършва от 35 жени, транспортирани от завода на PEKM в Лвов, Украйна, които също така обучават местните кадри.

PEKM Kabeltechnik е част от базираната в САЩ Commercial Vehicle Group.

Производството на кабели за моделите Octavia, Kodiaq, Karoq и Suberb ще започне през следващите седмици, информират от Skoda.

Поради проблемите с доставките, Skoda беше принудена да спре производството на изцяло електрическия SUV Enyaq за осем седмици от 3 март поради недостиг на кабели.

Skoda също така е осигурила допълнителен капацитет за този компонент от завода на германската компания Kromberg & Schubert в Кенитра, близо до Рабат, Мароко. Освен това Kromberg & Schubert вече увеличава производствения обем на кабели, създадени в в Житомир, Украйна.

„Работихме усилено с нашите партньори през последните няколко седмици, за да сведем до минимум въздействието на войната в Украйна върху доставката на кабели“, споделя Карстен Шнаке, член на борда директорите на Skoda, който отговаря за доставките. „С много отдаденост успяхме да възобновим производството в Украйна за кратък период и значително да увеличим производствените мощности“, добавя той.

Шнаке също така се опита да увери украинските партньори на компанията, че Skoda ще остане лоялна към тях.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още