IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota предупреди за потенциално изтичане на потребителска информация

Компанията все още не може да потвърди външна атака срещу системите ѝ

10:18 | 08.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Kentaro Takahashi/Bloomberg
Снимка: Kentaro Takahashi/Bloomberg

Toyota Motor заяви, че е установила, че клиентски данни от нейната услуга T-Connect може да са изтекли, предава Ройтерс.

Компанията каза, че 296 019 имейл адреса и клиентски номера на хора, ползващи T-Connect – услуга, която свързва превозни средства в мрежа, може да са компрометирани. Засегнатите клиенти са хора, които са се регистрирали в уебсайта на услугата с имейлите си от юли 2017 г. насам.

Достъпът на трета страна до системата не е потвърден от историята на достъпа до сървъра за данни, където информацията се съхранява, показват разследвания на експерти по сигурността, твърди автомобилният гигант.

Същевременно той допълва, че достъпът на външни лица „не може да бъде напълно отхвърлен“.

Няма шанс чувствителни лични данни като имена, телефонни номера и информация за кредитни карти да е изтекла, допълва Toyota.

Японският автомобилен производител не пoтвърди случай на злоупотреба с информацията, но предупреди, че има възможност за спам, фишинг измами и нежелани имейл съобщения, изпратени до имейл адресите на потребителите.

Toyota твърди, че компанията, която е разработила уебсайта на T-Connect, случайно е качила в мрежата части от изходния код, който е бил наличен публично от декември 2017 г. до 15 септември тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 08.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още