IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen преразглежда плановете си за изграждане на нова фабрика за Trinity

Компанията обмисля дали е необходима нова фабрика във Волфсбург, или ще заложи на производствена линия в съществуващия завод в града

14:55 | 17.11.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Главният изпълнителен директор на Volkswagen Group Оливер Блуме преразглежда плановете на концерна за изграждане на планираната фабрика за електрически превозни средства Trinity, споделя пред Ройтерс източник, запознат с темата. Малко преди това списание Manager съобщи, че Volkswagen иска да се откаже от идеята да строи фабриката.

Ръководството на германската автомобилна група запазва плановете си да пусне на пазара електромобили с новия софтуер SSP, добавя източникът. Според него въпросът е дали е необходима нова фабрика във Волфсбург, или ще бъде използвана за целта производствена линия в съществуващия завод на Volkswagen в града.

Компанията планира да стартира търговското производство на своя водещ седан през 2026 г. Списание Manager съобщи, че Блуме иска да отложи това до 2030 г.

Подобно на други германски производители на автомобили, Volkswagen е изправен пред натиска да увеличи производството на електромобили, особено след като Tesla Inc. въведе в експлоатация своята гигафабрика край Берлин.

Платформата SSP, която ще послужи като основа за всички бъдещи електрически модели на Volkswagen, няма да се произвежда в завода, в който ще се изгражда Trinity, както беше планирано първоначално, съобщава Manager.

Блуме е изпратил съобщение до работниците, в което посочва, че всички проекти и инвестиции са в процес на преглед, изтъква източникът, пожелал да запази анонимност.

„Възползваме се от възможността да разгледаме всички проекти и инвестиции и да проверим тяхната жизнеспособност“, посочва Блуме.

Очаква се Volkswagen да вземе окончателно решение относно преразглеждането на своите инвестиционни планове през февруари, добавя източникът.

Надзорният съвет на Volkswagen одобри през март 2 млрд. евро инвестиция за планираната фабрика за Trinity.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:55 | 17.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още