IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Panasonic може да построи трети свой завод в САЩ – в Оклахома

Японската компания води преговори и със Stellantis и BMW за доставки на батерии

15:30 | 16.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Panasonic
Снимка: Panasonic

Японската компания Panasonic Holdings, доставчик на батерии за производителя на електромобили Tesla Inc, заяви в неделя, че обмисля да построи завод за батерии в Оклахома - третият в САЩ.

„Panasonic е сключила споразумение с щата Оклахома, което определя допустимостта и условията на стимулите по Закона LEAD на Оклахома", заяви компанията пред Ройтерс в имейл, позовавайки се на пакет от стимули, които щатът е създал, за да привлече големи компании в своя индустриален парк MidAmerica в Прайор.

„Няма други конкретни решения, които да са взети от компанията. Ще споделим повече информация, когато тя е налична", се казва в изявлението.

Решението на Panasonic да обмисли Оклахома, за което по-рано съобщи информационна агенция Kyodo, се случва на фона на нарастващите продажби на електромобили, а други производители на електромобили, освен дългогодишния клиент Tesla, гледат към японския конгломерат като към възможен доставчик на батерии.

Panasonic води разговори с други компании - Stellantis и BMW, за изграждане на нов завод за електромобили в Северна Америка, съобщи този месец The Wall Street Journal.

През юли японската компания отхвърли Оклахома като място за втория си завод за батерии за електромобили, като вместо това избра Канзас, за да произвежда батерии за Tesla. Представители на щата там заявиха, че инвестицията в размер до 4 млрд. долара ще създаде до 4000 работни места.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:54 | 16.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още