IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volvo Trucks отмени сделка за закупуване на китайски конкурент

Трансакцията за придобиване на JMC Heavy Duty Vehicle от Jiangling Motors няма да бъде изпълнена поради неспазване на условията по сделката, изтъква шведският концерн

21:39 | 12.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Шведският производител на камиони AB Volvo отмени сделката за закупуване на JMC Heavy Duty Vehicle от китайската Jiangling Motors Co., тъй като условията по договорената трансакция не са били изпълнени, съобщава Ройтерс.

През 2021 г. Volvo и Jiangling обявиха, че са се договорили в сделка за 1,1 млрд. шведски крони (108,35 млн. долара).

Volvo Trucks ще продължи да изнася камиони за клиенти в Китай, посочват от компанията.

В средата на април шведският концерн отчете рекордна печалба за първото тримесечие, както и увеличение на приходите въпреки проблемите с доставките и ускорената инфлация.

Компанията заяви още през януари, че очаква "смущенията, прекъсванията и допълнителните разходи" да продължат да препъват бизнеса ѝ, като нажежената инфлация и енергийната криза допълнително усложняват ситуацията.

Volvo не уточнява какво е стимулирало резултата и не предоставя перспектива за печалбата в доклада, публикуван късно вечерта във вторник.

Volvo и негови съперници като германските Daimler Truck и Traton се борят с недостига на полупроводници и по-широките проблеми с веригата на доставки, както и с логистичните препятствия, произтичащи от войната в Украйна и пандемията от коронавирус.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:31 | 12.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още