IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Panasonic ще разшири с 10% капацитета на фабриката за батерии в Невада

Процесът по разширение трябва да завърши до март 2026 г.

10:57 | 07.06.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Panasonic Holdings планира да разшири с 10% производството на електромобилни батерии в своята управлявана съвместно с Tesla Inc. фабрика в щата Невада в рамките на три години, съобщава Ройтерс, цитирайки говорител на японската технологична компания.

Коментарите на говорителя следват публикация на Nikkei Asia от понеделник, в която се посочва, че звеното Panasonic Energy ще инсталира 15-та производствена линия в гигафабриката в Невада.

Panasonic Energy обяви плана за увеличаване на производствения капацитет на завода с 10% до март 2026 г. на бизнес стратегическа среща миналата седмица, изтъква говорителят, който отказа да даде повече информация по темата. Tesla не отговори на молбата за коментар.

Panasonic заяви миналия месец, че планира да построи в Северна Америка поне две нови фабрики за производство на батерийни клетки от типа 4680 до 2030 г. С този ход компанията се стреми да увеличи капацитета си до 200 гигаватчаса годишно до март 2031 г., което е около четири пъти повече от капацитета към края на този март.

Tesla наскоро е информирала Panasonic, че ще „купи толкова клетки, колкото (Panasonic) може да направи“, споделя мениджър на японския производител, цитиран от Nikkei.

Panasonic управлява пилотна производствена линия за клетките 4680 в своята фабрика в Уакаяма, Япония, докато Tesla вече произвежда подобни продукти, които главният изпълнителен директор Илон Мъск представя като ключови за производството на по-евтини електрически автомобили

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:57 | 07.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още