IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG Energy планира да издаде зелени облигации, за да намали въглеродния си отпечатък

Постъпленията ще бъдат използвани за изграждане на фабрики за батерии, рециклиране и инициативи за енергийна ефективност, изтъкват от компанията

21:24 | 30.08.23 г. 2
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

LG Energy Solution Ltd., доставчик на батерии за General Motors Co. и Tesla Inc., оценява интереса на инвеститорите към потенциална деноминирана в долари продажба на зелени облигации, тъй като южнокорейската компания се стреми да намали своите въглеродни емисии, съобщава Bloomberg.

Фирмата е упълномощила Bank of America Corp., Citigroup Inc., Morgan Stanley, Standard Chartered Plc и Korea Development Bank да организират серия от срещи с инвеститори с фокус върху активи с фиксирана доходност, започващи на 30 август, споделя източник, запознат с темата.

Това може да бъде последвано от предлагане на зелени облигации с падеж след три и пет години, ако пазарните условия го позволяват, добавя източникът.

LG Energy може да набере 1 млрд. долара от продажбата, съобщи Ройтерс по-рано, цитирайки двама души, запознати с въпроса. LG Energy заяви, че ще реши дали да издаде дълга след преглед на пазарните условия.

„Не са взети конкретни решения по отношение на мащаба“, изтъкват от фирмата в изявление по имейл.

LG Energy беше листната на борсата през декември 2020 г., след като се отдели от LG Chem, която последно се обърна към пазара на облигации през юли 2022 г.

Постъпленията от зелени облигации ще бъдат използвани за финансиране на набор от проекти, включително изграждане на производствени мощности за батерии за изцяло електрически превозни средства, рециклиране на изтощени батерии и инициативи за енергийна ефективност, съгласно рамката за зелено финансиране на фирмата.

LG Energy планира да преобразува 100% от електроенергията, използвана в своите местни и задгранични бизнес обекти, във възобновяема енергия до 2030 г.

Компанията преразгледа целта си за ръст на приходите за 2023 г. до около 35% спрямо предишна цел от 25% до 30%, обявена през януари. Печалбата на LG за второто тримесечие беше завишена от данъчните кредити, предоставени от Закона за намаляване на инфлацията (IRA), подписан от президента на САЩ Джо Байдън миналия август.

Анализаторите на Citigroup очакват поредица от потенциални инвестиции, свързани с IRA, най-голямото законодателство в областта на климата в американската история, което ще помогне за увеличаване на продажбите на ESG облигации в САЩ до края на годината и през цялата 2024 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:09 | 30.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 2
cyclop
преди 8 месеца
За непълноценните, но шумни израстъци на биомасата - РЕЧНИК - че милите сами нищо не могат да си намерят - Същност на индулгенцията...Според древната традиция на Църквата за признатите при тайнството покаяние грехове в зависимост от тяхната тежест се налагат определени наказания, т.нар. епитимии. Римокатолицизмът е въвел практиката тези наказания да бъдат напълно или частично отменени поради различни заслуги именно чрез индулгенциите...които се продават X-D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
cyclop
преди 8 месеца
Айдиии новата секта на максималната тъппота взе да издава индулгенции за изкупени грехове
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още