IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Втори потенциален клиент на Foxconn в САЩ подаде молба за защита от фалит

Калифорнийският стартъп IndiEV обяви 2,83 млн. долара активи и 26,4 млн. долара пасиви

10:17 | 04.10.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Втори потенциален клиент за фабриката за електрически превозни средства на Foxconn Technology Group в Охайо, САЩ, подаде молба за защита от банкрут, след като през юни това направи и финансово затруднената Lordstown Motors Corp., съобщава Bloomberg.

IndiEV Inc., стартъп компания за електрически превозни средства, подаде молба в понеделник в калифорнийски съд. Базираният в Калифорния стартъп изброява 2,83 млн. долара активи и 26,4 млн. долара пасиви.

Тайванският концерн Foxconn, основен подизпълнител на Apple Inc. по производството на смартфони iPhone, обяви миналия октомври, че е подписал меморандум за производство на прототипи на автомобили на IndiEV в бившата фабрика на General Motors Co. в Лордстаун, Охайо. По същото време стартъпът отчете едва 220 хил. долара в брой.

Опитът на IndiEV да излезе на борсата по-рано тази година се провали, когато SPAC партньорът на компанията по сливането беше ликвидиран.

Foxconn заяви, че очаква автомобилният ѝ бизнес да генерира 33 млрд. долара годишни приходи до 2025 г. Говорител на компанията каза, че заявлението за фалит на IndiEV не оказва влияние върху другия бизнес и производствените операции на Foxconn в Охайо, нито върху усилията на концерна да намери допълнителни клиенти.

Междувременно основателят на Foxconn Тери Гоу обяви в края на август, че ще се кандидатира за президент на следващите избори в Тайван като отхвърли възможността Пекин да успее да му окаже натиск чрез обширната му дейност в страната.

Foxconn е най-големият частен работодател в Китай. Нейното звено Hon Hai Precision е с пазарна капитализация от 47 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 04.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още