IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota започна сервизна акция в САЩ, засягаща 1,85 млн. превозни средства RAV4

Причината за акцията е риска от пожар на батерията, която е с по-малки размери от предвиденото

17:54 | 02.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Японският автомобилен концерн Toyota Motor Corp. обяви, че започва сервизна акция в САЩ, засягаща 1,85 млн. превозни средства RAV4 поради риск от пожар, произтичащ от инсталирането на резервни батерии.

Акцията обхваща автомобили от моделния период 2013-2018 г., съобщава Ройтерс.

Toyota посочва, че някои резервни 12-волтови батерии, чиято горна част е по-малка от предвиденото, може да започнат да се движат, ако задържащата скоба не е затегната правилно, когато превозното средство влиза рязко в завои, което може потенциално да доведе до късо съединение, увеличавайки риска от пожар.

От компанията добавят, че дилърите ще сменят скобата за задържане на батерията, гнездото на батерията и капака на положителния извод с по-качествено оборудване и ще уведомят клиентите за графика на сервизната акция до края на декември.

По-рано тази година Toyota се сблъска с друг проблем, засягащ множество превозни средства. Групата призна през май, че данните от колите на около 2,15 милиона потребители в Япония са станали публично достъпни за около десетилетие от ноември 2013 г. до средата на април тази година.

Изтичането на данните, което компанията приписва на грешка в настройката на облачната среда, може да включва подробности като местоположението на превозните средства и идентификационни номера на устройства в автомобилите, като засега няма информация за злонамерена употреба.

Миналата година звеното на Toyota, фокусирано върху тежкотоварните превозни средства, Hino Motors, беше разкрито от специална разследваща комисия за фалшифициране на данни относно емисиите на отработени газове. Автомобилният производител изтъква, че комисията е открила доказателства за фалшификация, датиращи най-малко от октомври 2003 г., за разлика от предишната разкрита времева рамка от около 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:54 | 02.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още