IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отчетът на AutoNation засенчва прогнозите заради силното търсене на нови коли

Компанията се фокусира върху разширяването на отделите за ремонт, финансиране и застраховане, изтъква главният изпълнителен директор Майк Манли

22:41 | 13.02.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Печалбата и приходите от продажби на AutoNation Inc., една от най-големите дилърски автомобилни вериги в САЩ, надминаха очакванията на анализаторите за четвъртото тримесечие, тъй като търсенето на нови превозни средства компенсира охлаждането на пазара на употребявани автомобили, съобщава Bloomberg.

Коригираната печалба на AutoNation достига 5,02 долара на акция. Това е повече от медианната прогноза на анализатори, анкетирани от Bloomberg, за 4,93 долара.

Приходите на групата междувременно се повишават до 6,77 млрд. долара в сравнение с очакваните от пазара 6,69 млрд. долара.

Търговецът на автомобили на дребно се стреми да стимулира продажбите в лицето на предизвикателствата по отношение на достъпността за потребителите и нарастващите запаси. И тъй като отстъпките свиха маржовете на дилърите, главният изпълнителен директор на AutoNation Майк Манли се фокусира върху разширяването на отделите за ремонт, финансиране и застраховане.

„Ще продължим да бъдем силен генератор на пари и ще разпределяме капитала по разумен начин, за да увеличим максимално възвръщаемостта на акционерите“, изтъква Манли. Той очаква „продължаващо нормализиране на динамиката на предлагането и търсенето на превозни средства“ тази година.

Приходите от продажби на нови автомобили достигат 3,37 млрд. долара през четвъртото тримесечие, надхвърляйки очакванията, докато постъпленията от продажбите на употребявани автомобили възлизат на 1,91 млрд. долара.

Бизнесът с авточасти и услуги на групата отчита ръст на приходите до 1,14 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 13.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още