IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW разкри новото поколение X5

Баварците пуснаха официална информация и снимки на модела

14:20 | 30.05.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: BMW</p>

Снимка: BMW

След като се появиха шпионски снимки на екстериора и интериора на новото BMW Х5, дойде моментът, в който баварците разкриха кросовъра в цялата му прелест. Любопитното е, че първо „изтече” само една фотография в един от форумите на феновете на марката, след което производителят пусна официалната сесия на автомобила.

От снимките се вижда, че в компанията са избрали еволюционен път за развитието на модела. Той е запазил пропорциите на своя предшественик, като промените са засегнали най-вече предната и задната части на кросовъра. Отпред са се появили модернизирани фарове и изпъкнали „ноздри”, които са напълно в стила на последните модели на BMW. Отзад пък виждаме нови стопове и нова броня.

Новото BMW X5 е с 29 мм по-дълго, с 5 мм по-широко и с 14 мм по-ниско от своя предшественик. Така размерите му са 4886 мм дължина, 1938 мм широчина и 1762 мм височина. Междуосието си остава същото като при досегашното поколение на машината – 2933 мм.

Промените в интериора също не са радикални. Леко „пипнат” е многофункционалния волан, променени на външен вид са таблото с прибори и централната конзола, в чиито недра се „крие” издигащ се дисплей.

BMW X5 от трето поколение е конструиран на нова платформа, която има много общи компоненти с тази 5-Series. Инженерите на баварската компания са успели да намалят теглото на всъдехода с около 150 кг. в сравнение с настоящата му версия. Коефициентът на аеродинамично съпротивление пък е сведен до 0,31.

На първо време в гамата двигатели място ще намери познатият 3.0-литров дизел - xDrive30d, чиято мощност е 258 к.с. Ще има и дизелов - M50d M Performance, с три-турбо, 6-цилиндров мотор и мощност от 381 к.с. При него ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за 5.3 секунди.

Бензиновият агрегат ще бъде 4.4-литров V8 с мощност 450 к.с. (X5 xDrive50i) Очаква се и хибридна модификация, която ще разчита на 3.0 литров бензинов двигател с 2 турбини и електромотор. Общата мощност на агрегата ще бъде 340 к.с. и 450 Нм въртящ момент.

Всички версии се предлагат със системата за задвижване на четирите колела xDrive, както и с 8-степенна скоростна кутия. В края на година се очаква и нова модификация с 2.0-литров дизел с мощност 245 к.с., който за първи път се появява при този модел. Двигателят ще е достъпен в две версии –X5 sDrive25d (само със задно предаване) и X5 xDrive25d (със задвижване на четирите колела).

Тогава трябва да излязат и още две версии на модела - xDrive40d и xDrive35i. Тези модификации ще се предлагат единствено за пазара в Европа. Именно на Стария континент – на изложението във Франкфурт през септември, ще се състои и премиерата на модела.

Още снимки и подробна информация за двигателите вижте в Automedia.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:09 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
stanislavr
преди 10 години
Станало е доста по-китайско.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още