IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Seat представи най-мощния си модел

Leon Cupra 280 има мощност от 280 к.с. и ускорява от 0 до 100 км/час за 5,7 сек.

14:56 | 08.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Seat</em></p>

Снимка: Seat

Испанската компания Seat представи едновременно два спортни модела - Leon Cupra и Leon Cupra 280, вторият от които е най-мощната шосейна кола в гамата на марката.

Seat Cupra 280 е оборудван с 2,0-литров TSI двигател с четири цилиндъра, който генерира мощност от 280 к.с. и 350 Нм въртящ момент. Мощността се предава към предните колела, а ускорението място до 100 км/час отнема 5,7 секунди. Това важи за версията с автоматична DSG трансмисия, а моделът с ръчни скорости изисква с 0,1 секунди повече за същото ускорение.

При стандартната Cupra мощността е 265 к.с., а въртящият момент е аналогичен - 350 Нм. Ускорението при този модел отнема 5,8 секунди с DSG и 5,9 секунди с ръчна скоростна кутия. Максималната скорост на двете спортни версии на Seat Leon е електронно ограничена на 250 км/час.

Потреблението на гориво на двата нови спортна модела е аналогично. В смесен режим Cupra и Cupra 280, оборудвани с DSG трансмисия, изискват едва 6,4 литра на 100 км, сочи информацията от Seat. При версиите с ръчна скоростна кутия с 6 степени потреблението е 6,7 л/100 км.

И двата модела са оборудвани с диференциал с механична блокировка и система за контрол на стабилността, която може да бъде деактивирана. Налична е и базова система DCC, разполагаща с режим Cupra, при чието активиране окачването се втвърдява.

Новият Leon Cupra е с 55 кг по-лек от своя предшественик и разполага с агресивен бодикит, който се състои от брони с големи въздухозаборници, заден дифузьор, изпускателна система с две тръби и уникални 18- или 19-инчови алуминиеви джанти.

Новите спортисти на Seat вече могат да бъдат поръчвани. Към момента са известни цените за Великобритания - от 25 690 лира за Cupra и от 28 525 лири за Cupra 280. Първите доставки ще бъдат осъществени през март.

Испанската марка подготвя версия Cupra и за комби версията на Leon, носеща означението ST. Този модел ще бъде представен по-късно през годината.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:49 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още