IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руският Datsun се нарича on-DO

Седанът е базиран на Lada Kalina и разчита на 1.6-литров мотор

13:19 | 06.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Nissan</p>

Снимка: Nissan

Завърналата се на пазара след 30-годишно отсъствие компания Datsun официално представи своя първи модел за пазара в Русия. Седанът носи името on-DO и ще бъде пуснат в продажба през лятото.

Габаритите на автомобила са 4337 мм дължина, 1700 мм широчина и височина от 1500 мм. Обемът на багажника, според представител на компанията, е най-големият в класа, като предоставя 530 литра.

Седанът с четири врати е построен на платформата на Lada Kalina и разполага с 1.6-литров бензинов двигател с мощност 87 к.с. Засега няма яснота каква е скоростната кутия, но се очаква тя да е механична. А автоматична трансмисия ще се появи при втория модел за Русия, който ще бъде хечбек.

Цената на Datsun on-Do ще бъде под 400 000 рубли (11 200 щатски долара), обявиха от компанията-производител при представеното на модела. Цялата ценова листа ще бъде публикувана преди началото на продажбите. В базовото оборудване присъстват една въздушна възглавница, подгряване на седалките и 14-цолови джанти.

"Пускането на марката Datsun трябва да помогне на компанията Nissan да обхване тази аудитория, на която по-рано не можеше да предложи нищо - заяви при представянето на автомобила в Москва шефът на Renault-Nissan Карлос Госн. - Клиентите, които таргетира марката, са сравнително млади и амбициозни хора, както и двойки, които искат да променят живота си към по-добро."

В Русия моделът ще се сглобява в завода на компанията АвтоВАЗ в Толиати. Целта, която са си поставили в Nissan, е до няколко години продажбите да достигнат до 100 000 бройки годишно.

Още снимки вижте в Automedia.bg
 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още