IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Audi превърна ТТ във всъдеход

Серийната версия на модела ще си съперничи с Porsche Macan, Range Rover Evoque и BMW X4

09:46 | 25.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>&nbsp;Снимкa: Audi</em></p>

 Снимкa: Audi

Компанията Audi показа на автосалона в Пекин всъдеходна версия на третото поколение на модела си ТТ. Прототипът разчита на хибридния агрегат, представен по-рано на концептуалния кросовър Аllroad shooting brake, чиято премиера се състоя на автосалона в Детройт през януари.

Серийната версия на концептуалния автомобил ще трябва да се конкурира с модели като Porsche Macan, Range Rover Evoque и BMW X4. В силовия агрегат на Audi TT offroad concept е включен 2,0-литров турбо-мотор с 4 цилиндъра и мощност 292 к.с., както и два електромотора. Първият доставя 50 к.с. и е интегриран в скоростната кутия. Вторият развива 115 к.с. и задвижва задната ос. Батериите са литиево-йонни с капацитет 12 кВтч.

Общата мощност на агрегата е 408 к.с. и 650 Нм въртящ момент. Трансмисията е 6-степенна e-S Tronic с два съединителя, а разпределението на масите между двете оси е 54:46 в полза на предната.

Прототипът ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,2 секунди, а максималната му скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч. С едно зареждане на батериите машината може да измине около 50 км само на електрическа енергия при максимална скорост от 130 км/ч. При хибриден режим пробегът на всъдехода е 880 км, а разходът на гориво – около 1,9 л/100 км.

Кросовърът има 3 режима, управляващи електрониката. При EV се използва предимно електромотора на задната ос. При превключване на хибриден режим се активизира двигателя с вътрешно горене и електромотора на предната ос. При превключване на Sport всички агрегати работят на пълна мощност.

Моделът е получил още 21-цолови алуминиеви джанти с гуми 255/40, както и матрични главни светлини. Вместо аналогов панел в интериора е поставен 12,3-инчов TFT-дисплей. Кросовърът разполага и с аудиосистема Bang&Olufsen, а в салона му са използвани материали като кожа Nappa и алкантара.

Към момента не е известно кога Audi TT offroad concept ще се превърне в сериен модел.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:20 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още