IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mercedes-Benz разкри комбито C-Class

Моделът е по-голям и по-лек, като предлага две хибридни модификации

11:03 | 22.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Mercedes-Benz</em></p>

Снимка: Mercedes-Benz

Компанията Mercedes-Benz представи комби модификацията на новото поколение C-Class. Производството на автомобила стартира в завода в Бремен, а продажбите ще бъдат факт през есента.

Дължината на новия C-Class Estate е 4702 мм, което е с 96 мм повече от предишното поколение. Междуосието също е увеличено – с 80 мм, и вече достига 2840 мм. Пространството за краката на возещите се отзад пътници е нараснало с 45 мм, а самият автомобил е по-широк с 40 мм. Нараснало е и багажното отделение– от 485 на 490 литра.

Облегалките на задните седалки могат да с регулират по електронен път, като се свалят в пропорции 40/20/40. Като опция се предлага и системата Easy Pack, която позволява багажникът да се отваря само с движение на крака под задната броня.

Въпреки по-големите си размери новото комби C-Class e с 65 кг. по-леко от своя предшественик. Теглото на автомобила е точно 1500 кг., като това е постигнато благодарение на използването на високоякостна стомана в конструкцията и каросерията.

Също като при седана ще се предлагат две различни „лица“ за модела - спортно с централна звезда и класическа радиаторна решетка със звездата на Mercedes на предния капак, запазена само за линията EXCLUSIVE.

Двигателите на модела са същите като при седана C-Class – бензинови и дизелови с мощност между 115 и 333 к.с. Предлагат се и две хибридни версии - C 300 BlueTEC Hybrid (комбинация от дизел и електромотор с обща мощност 231 к.с.) и C 350 Hybrid (6-цилиндров бензинов двигател и електромотор с обща мощност 279 к.с.).

Скоростните кутии са 6-степенна механична и 7-степенен автомат. Като опция за двете най-мощни модификации ще се предлага система за задвижване на четирите колела. За всички версии на модела ще се предлага и въздушното окачване Airmatic, което е новост в този сегмент.

Продажбите на C-Class Estate стартират през есента, като от Mercedes-Benz предстои да обявят цените на модела.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още