IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Mustang пристигна в Париж

В Европа моделът ще предлага избор от два двигателя

08:53 | 08.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Mustang е звездата на щанда на Ford в Париж. Снимка: Ройтерс </em></p>

Mustang е звездата на щанда на Ford в Париж. Снимка: Ройтерс

Американската легенда Ford Mustang, която вече половин век се продава зад океана, пристигна в Европа. Премиерата на модела се състоя в Париж, а продажбите на Стария континент ще бъдат факт в началото на 2015 г.

Европейският Mustang ще се предлага във версии купе и кабриолет, а изборът от двигатели ще бъде между два бензинови. По-слабият е 2.3-литров EcoBoost с турбо, като генерира 314 к.с. и 434 Нм. Агрегатът е четирицилиндров и разполага със система за директно впръскване на горивото. Той може да бъде съчетан с ръчна или автоматична кутия. По-мощният мотор е V8 с обем 5.0 литра и предлага 418 к.с. и 524 Нм.

Пълните характеристики на автомобила все още не са разкрити, но от Ford все пак уточниха, че моделът за Европа разполага с ново окачване, по-прецизно и директно управление, мощни спирачки и 19-инчови джанти. Mustang ще бъде първият модел на марката, който ще предложи в Европа новата инфо-развлекателна система SYNC 2, работеща с 8-инчов дисплей и гласови команди.

"Mustang предлага динамика, поведение и финес от световна класа. Той има половин вековна история и статут на глобална икона. Сигурни сме, че европейските клиенти го чакат с нетърпение", се казва в информацията от компанията.

Продажбите на Ford Mustang в Европа ще стартират в началото на 2015 г. Цените предстои да бъдат обявени.

Още снимки и любопитни факти от историята на Mustang вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още