IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ferrari представи пистов модел за 2,5 млн. евро

Модификацията FXX K, която разполага с 1050 к.с., ще бъде пусната в серия от 30 бройки

10:11 | 05.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ferrari</em></p>

Снимка: Ferrari

Ferrari публикува официални снимки и информация за новия пистов суперхибрид FXX K, който ще бъде пуснат в ограничена серия и ще бъде достъпен само за много тесен кръг клиенти на марката. Машината ще излезе на пазара през 2015 г., а дебютът й пред публика ще се състои на трасето „Яс Марина“ в Абу-Даби по-късно този месец.

Новата пистова суперкола FXX K е построена на базата на хибридното LaFerrari, но се различава съществено от него. Добавката К означава, че машината разполага със системата за рекуперация на кинетичната енергия (HY-KERS), която е взета от болида на Ferrari във Формула 1 и е адаптирана към новото купе.

Модификацията разчита на познатия атмосферен 6.2-литров V12 двигател, при който са подменени разпределителните валове и изпускателния и всмукателния колектори. Премахнат е и заглушителят на изпускателната система. В крайна сметка мощността на мотора е увеличена до 860 к.с., като той е подпомаган от електрически двигател със 190 к.с. Общата мощност на агрегата е 1050 к.с., а максималният въртящ момент достига 900 Нм.

Пистовото Ferrari FXX K има и активна аеродинамика, която при скорост от 200 км/ч увеличава притискателната сила до 540 кг. За сравнение показателят при LaFerrari е 230 кг. На волана има превключвател с 5 степени, който управлява блокировката на задния диференциал E-Diff, а също така и системата срещу буксуване F1-Trac, системата ABS, както и системата за сцепление Racing SSC (Side Slip Angle Control).

Очаква се новото пистово купе на италианците да бъде пуснато в серия от 30 бройки, като всяка една от тях ще струва 2,5 млн. евро.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още