IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nissan X-Trail получи хибридна версия

Моделът има разход от 4,8 л/100 км

14:13 | 08.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Nissan</p>

Снимка: Nissan

Nissan представи хибридна модификация на новото поколение X-Trail. Моделът вече дебютира в Япония, като се очаква скоро да бъде наличен и на останалите пазари, включително Европа и САЩ.

Хибридният X-Trail е оборудван с 2,0-литров бензинов мотор с 4 цилиндъра, развиващ 147 к.с. и 207 Нм. Той работи съвместно с електрически двигател, добавящ 41 к.с. и 160 Нм, XTRONIC трансмисия и комплект литиево-йонни батерии, заради които обемът на багажника е намален с почти 150 литра – до 400 литра.

Кросовърът разполага със система за рекуперация на енергията при спиране, както и с гуми с понижено съпротивление при търкаляне. Средният разход на хибридния X-Trail е 4,8 л/100 км, а нивата на вредни емисии СО2 са със 75% по-ниски от тези на стандартния модел.

На външен вид Nissan X-Trail Hybrid се отличава от стандартните версии на модела по светодиодите на мястото на фаровете против мъгла, емблемите по каросерията и по дисплея на приборния панел, където излизат показателите на хибридния агрегат по време на движение.

Продажбите на новата модификация стартират на 13 май в Япония. Ценните започват от около 23 400 щатски долара за версията с предно предаване. Моделът с 4WD струва приблизително 27 000 щатски долара.

Още за новия Nissan X-Trail вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още