IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По следите на уикенда

Chevrolet Trax е идеален за приключения, стига да не решите да го паркирате до палатката си на плажа

11:48 | 18.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Chevrolet</p>

Снимка: Chevrolet

Chevrolet Trax дебютира на българския пазар, присъединявайки се към сегмента на компактните кросоувъри. Иначе казано, тези автомобили, които гъделичкат достойнството ти, се катерят по бордюри и те откарват безпроблемно до поредния къмпинг, но не са подходящи за неизтънчени занимания като офроуд.

В последно време пазарът се понапълни с такива коли, сред които и Opel Mokka. На практика Trax и Mokka са братя (или сестри) близнаци, които ти дават избор – по-умерено и динамично излъчване от Chevrolet, или по-изискани повърхности и фънки външен вид от Opel.

За Mokka вече говорихме, така че сега е ред на „американеца“. Той е практичен и мултифункционален – може да зарадва както някой младеж, така и човек на средна възраст, който няма нужда от огромен багажник. Предлага се със задвижване на четирите колела, както и с куп технологии, подпомагащи безопасността и удобството в интериора. Към втората група спада системата MyLink.

Тя предоставя на обитателите на Trax лесен достъп до мултимедийни файлове и приложения, инсталирани на съвместими със системата мобилни устройства. Така можете доста лесно да използвате дисплея в колата за избиране на номер от телефона, за пускане на песен от персонализиран плейлист, или за разглеждане на клипове, снимки и различни медийни файлове от външното устройство. Системата може да съхранява необходимата информация за бързо синхронизиране с до пет на брой смартфона наведнъж.

Хубавото на Chevrolet Trax е, че с него не жертвате практичността на градския автомобил, въпреки че се възползвате от всички преимуществата на по-високото окачване. Купето е дълго само 4,2 метра, а широчината му е 1,7 метра, което прави автомобила лесен за паркиране дори в пренаселени паркинги. В същото време салонът е достатъчен за четирима възрастни. Лошото е, че в завой се накланя, но пък определено вози добре.

Предлаганите двигатели са три. Гамата започва с базовия 1,6-литров атмосферен бензин със 115 к.с., който е подходящ единствено за придвижване. Следват 1,4 турбо бензин със 140 к.с. и 1,7 турбодизел, който разполага със 130 к.с. Бензиновото турбо има приятна динамика, която обаче изисква навременна и честа смяна на предавките. Въпреки това моторът е чудесен по отношение разхода на гориво – едва 6,4 л/100 км в комбиниран цикъл.

Подобно е и постижението на дизела, който обаче е много по-приятен за каране. По-големият работен обем произвежда 100 Нм повече (общо 300 Нм), които улесняват изпреварванията и постигането на нирвана в интериора. Той пък от своя страна е добре изпълнен. Малко неудобен е подлакътникът, който на автобусен принцип е малък и разположен на шофьорската седалка. Иначе таблото и корите на вратите са изпълнени в твърди, но семпли и щадящи ретината материали, които ще спечелят максимално широк кръг от клиенти. За да подчертае младежкия таргет пред модела, дизайнерският екип на Chevrolet е заложил на електронно табло точно като в Spark.

Основната разлика с Opel Mokka е цената. Разликата е малко повече от 1000 лв. в полза на Chevrolet Trax. Версията с предно предаване и 1,6-литров двигател се предлага за 30 000 лв., което звучи като доста добра сделка.

Ако нямате амбиции да се доказвате пред съседите, паркирайки колата си в най-голямата преспа пред блока, системата за двойно задвижване въобще не ви трябва. Все пак компактният SUV клас е създаден за тези, които държат основно на високата позиция на седене и обичат леките разходките през уикенда. Екстремистите да затворят очи.

Още снимки на Chevrolet Trax вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:12 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Анализи виж още

Коментари

Финанси виж още