IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анализатор: Tesla може да реализира 500 000 доставки през 2020 г.

Ако възходящата тенденция в Китай се запази, компанията на Илон Мъск може да достигне един милион продажби до 2022 г., смята Дан Айвс

11:02 | 31.12.20 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Американският производител на електромобили Tesla Inc. би могъл да постигне целта си от 500 000 доставки на превозни средства през 2020 г., благодарение на бързото възстановяване на Китай, което впоследствие се прехвърли на автомобилните пазари в Европа и САЩ, пише в коментар за Market Watch анализаторът от Wedbush Securities Дан Айвс.

"Въз основа на първоначалния ни анализ за търсенето и траекторията на доставките на Tesla в световен мащаб през четвъртото тримесечие, изглежда, че компанията на (Илон) Мъск вероятно ще надмине очакванията на Wall Street," пише Айвс. 

Анализаторът очаква доставките за четвъртото тримесечие да достигнат между 190 000 и 200 000 броя, вместо 180 000.

„Към края на годината и през 2021 г. виждаме голямо изменение на търсенето на електромобили в световен мащаб, като очакваме делът на електрическите превозни средства да се увеличи до 10% от общите продажби от сегашните 3 на сто до 2025 г.“, посочва Айвс.

Според анализатора динамиката при търсенето ще подкрепи продажбите на Tesla и през следващите няколко години, особено на ключовия китайски пазар, който ще представлява около 40% от глобалните доставки на компанията до 2022 г.

Айвс очаква впечатляващ ръст на търсенето на електромобилите на Tesla в Китай през 2021 г. и 2022 г. и посочва, че изграждането на „гигафабриката“ край Шанхай предоставя допълнително предимство на американския концерн по отношение на продажбите на китайския пазар спрямо местни конкуренти като BYD, Nio nil, Xpeng и Li Auto Inc.

„Ако динамиката в Китай се запази, Tesla може да достигне един милион продадени автомобила в световен мащаб до 2022 г.“, изтъква Айвс.

Допълнителен положителен тласък може да бъде предоставен, ако администрацията на новоизбрания американски президент Джо Байдън предостави нова подкрепа за покупките на електромобили, коментира анализаторът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:24 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Анализи виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 1
bgMan
преди 3 години
Пожелавам им успех.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 2
kane
преди 3 години
факт е че е 6801000 е хипо - тезааз залагам на цена 680, ти залагаш на 1000 - кой е прав?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 4
lyusien
преди 3 години
До 2 Нали знаеш че са важни фактите а не друго Аз продължавам да твърдя че акциите на Тесла ще достигнат 1000 долара за акция Вероятно през февруари 2021 когато излязат годишните отчети за 2020
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 3
kane
преди 3 години
не е чсно това което твърдиш.Тесла не е дори в топ 10 по продажби на елктрички в европа по последна статистика.Страите автомобилопроизводители скъсяват дистанцията по бързо от очакваното явно.Пазарния дял на електричките спада с 14%. Увеличават се ппродажбите на хибриди.Цените на крайслер, и гм са на 5 годишен + и почти връх, само форд е 50% надолу за последните 5 години. има канибализация в сектора. Не може продажбите на коли да падат от 80 милиона до към 62 милиона от 2017 до 2020 и едновременно с това пазарната капитализация на всички автопроизводители да се вдига заедно. Тесла не е изключение от всички останали. Естествено с голяма инфлация и цената на тесла яе нарастне и един ден ще е 1000$$ ,но това може да отнеме и 10 години - никой не знае.Тесле направи промяната в сектора. Вече е просто една от многото - нищо особенно не е вече. Според мен горивото за акцията и свърши. Акцията и е оценена 5 години напред. Сега е време да покаже че може да печели, ако изобщо може като всички останали които могат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 3
lyusien
преди 3 години
Цените на акциите на Тесла ще достигнат 1000 долара за акция Кога Е това няма да ви каже Скоро
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още