IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Велико Търново ще управлява "Царевец"

С друго решение на кабинета ДП "Пристанищна инфраструктура" получава два имота с обща площ от 5 дка в Оряхово, където ще има пристанищен комплекс

17:04 | 19.03.14 г.
Община Велико Търново ще управлява "Царевец"

Правителството предостави на община Велико Търново безвъзмездно за срок от 10 години право за управление на архитектурно-музейния резерват "Царевец", съобщи пресслужбата на кабинета.

Имотът, изключителна държавна собственост, ще бъде използван от местната власт за разширяване на културната инфраструктура на общината. Работата, свързана с опазване на културната и историческа ценност, и осъществяването на научни, културни, образователни и туристически дейности ще се извършват в съответствие с изискванията на Закона за културното наследство от Регионалния исторически музей - Велико Търново.

С друго решение на кабинета на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" е предоставено управлението върху два имота с обща площ от 5 дка в Оряхово, ползвани преди години от Национална компания "Железопътна инфраструктура". Двата имота ще бъдат използвани за оформянето на пристанищен комплекс.

Оптимизация на условията за работа на приходната администрация и подобряване обслужването на гражданите и търговските субекти е целта на друго решение на правителството.

С него първият надпартерен етаж на сградата на ул. "Врабча" 23 в столицата, който е в управление на областния управител, е предоставен на Националната агенция за приходите, а ползваният от Агенцията партерен етаж е обявен за имот частна държавна собственост. С промяната ще бъдат осигурени работни помещения и за новото звено на НАП - дирекция "Фискален контрол".

Поради отпаднала нужда Министерският съвет отне от МВР и ДАНС правото на управление върху части от имот публична държавна собственост и безвъзмездно ги предостави за управление на Държавна агенция "Технически операции". Това са пет сгради на бул. "Ал. Малинов" в София, които ще създадат възможност за изпълнение на основни функции на Държавна агенция „Технически операции".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още