IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотелиери в Банско са оптимисти за зимния сезон

До няколко дни околовръстният път на града трябва да започне да функционира

14:36 | 10.10.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Хотелиери и ресторантьори в Банско са оптимистично настроени за успешен ски сезон тази зима, съобщи Янка Рахова, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Банско, цитирана от Агенция „Фокус“.

По думите й ремонтните дейности по подмяната на ВиК инсталациите, които в момента текат в града, няма да повлияят негативно на очакванията им.

„Имаме обещание от Община Банско, че до няколко дни околовръстният път ще започне да функционира. Другите ремонтни дейности ще бъдат финализирани в началото на декември”, съобщи Рахова.

Още от пролетта хотелиерите и ресторантьорите от Банско регистрират засилен интерес към предлаганите от тях оферти за предстоящия зимен сезон.

„Освен това има прогнози за обилни снеговалежи през декември, което също ще даде за пистите една добра основа от естествен сняг, което пък предполага голям успех на предстоящия ски сезон в Банско”, каза още Рахова. 

При добри зимни условия българският туризъм ще очаква ръст от над 10 на сто тази година спрямо миналата година, когато сезонът беше слаб, прогнозира миналия месец Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

Очаква се по-голяма интензивност на вътрешния и съседните пазари, включително и от Турция, която проява много голям интерес към зимните ни курорти.

Експертът отбеляза, че е важно да има добра организация за поддържане на пътната инфраструктура тази зима заради очакванията за тежки метеорологични условия с интензивен сняг, за да има успешен сезон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:24 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още