IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-строги изисквания към подизпълнителите на пътни обекти иска КСБ

Камарата, заедно с Агенция „Пътна инфраструктура“, подготвят промени в Закона за обществените поръчки

17:31 | 07.01.15 г.
Автор - снимка
Създател
По-строги изисквания към подизпълнителите на пътни обекти иска КСБ

Камарата на строителите в България (КСБ) настоява да бъдат направени промени в Закона за обществените поръчки, чрез които да бъде регламентиран по-добре статутът на компаниите подизпълнители. Това стана ясно след среща на експертите от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и Камарата, съобщиха от пътната агенция. Според строителите чрез тази промяна ще се улесни работата и на възложителите, и на изпълнителите на обекти.

Шефът на пътната агенция инж. Лазар Лазаров предложи да се въведе задължително условие към подизпълнителите - те  да бъдат вписвани в Централния професионален регистър на строителя. Това ще е гаранция, че фирмата покрива изискванията на бранша за професионализъм и качество при изпълнението на възложените строителни дейности, смятат от АПИ.

Експертите на АПИ и на Камарата ще провеждат периодично работни срещи, на които ще дискутират подготвяните от браншовата организация предложения за промени в нормативната база, свързани в пътното строителство. По този начин държавата и бизнесът ще имат общи цели и работата ще стане по-ефективна. За това се договориха председателят на управителния съвет на АПИ Лазар Лазаров и Дончо Атанасов, член на УС, с ръководството на строителната камара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:35 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още