IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И тази година плажове ще останат без стопани

Слаб е интересът към ивиците, отдавани под наем, заради високата цена

09:51 | 14.05.15 г.
И тази година плажове ще останат без стопани

Намалява интересът към плажовете, отдавани под наем, заради високите тръжни цени, съобщава БНТ.

И тази година във Варненска област ще има плажове без стопани. Неохраняемите ивици обаче крият рискове за туристите, защото на тях няма спасители и трудно могат да се предотвратят инциденти.

Според Андрей Василев, представител на концесионерите във Варна, причината за слабия интерес е свързана с методиката за определяне на наемната цена. “Тя не е концесионна такса, там нямаме договор за концесия”, коментира той.

В момента във Варненско се търсят стопани на 7 плажа. Цените за тях са между 3 хиляди и 250 хиляди лева. Най-скъп е плажът “Камчия – север”, който не се стопанисва от никого от години, макар и да е предпочитан от много туристи.

Очаква се много от проблемите да бъдат решени, след като догодина концесиите преминат към Министерството на туризма. Спасението това лято е във възможността общините да стопанисват плажовете, които са на тяхна територия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още