IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С определянето на категории за плажовете ще има лимит за цените на чадърите

Хотелиерите искат повече реклама и нискотарифни полети, заяви Благой Рагин

14:06 | 25.01.16 г.
С определянето на категории за плажовете ще има лимит за цените на чадърите

След като концесиите на плажовете преминат от Министерството на регионалното развитие и благоустройството към Министерството на туризма, ще последва категоризирането им. С даването на категория ще бъдат определени"тавани" на цените на чадъри и шезлонги. Това каза пред БНР председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин.

"Всеки плаж, всяка местност трябва да бъдат анкетирани индивидуално", заяви Рагин и посочи, че легловата база по морето е в пъти по-голяма от броя на чадърите. 

Хотелиерите и ресторантьорите настояват през 2016 г. да се намерят повече средства за външна и вътрешна реклама. "Да се увеличат нискотарифните полети и страната да има позитивно послание към света", коментира Рагин.

Той допълни, че бизнесът очаква добър сезон, както за зимните курорти, така и за летните записвания.

„Колегите ми от морето, пък и от вътрешността, обещаха да търсят резерви. Всеки един турист, който посети тази година нашата страна, да ползва бонус в рамките на 30 евро – това, което го правят нашите конкуренти от Турция, Гърция, Хърватия. Всеки хотелиер, който може, да даде бонус – може да бъде масаж, спа услуга, атракция, анимация или разходка“, коментира предприемачът.

Той припомни, че един от проблемите в неговия сектор е с кадрите, които, щом придобият опит, заради ниския стандарт отиват да работят за западноевропейски партньори. "Моите колеги се обръщат към МВнР и социалното министерство, за да издействат "сини карти" за студенти от Македония, Украйна, Молдова и Беларус да карат стажове и да работят в България през летния сезон", каза Рагин.

Бизнесменът допълни, че културният и спа туризъм се развиват с бързи темпове, и големи резерви имат например дестинации като Велинград, Вършец, Сандански, Поморие и Девин.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още