IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Западен Манхатън се радва на строителството на първия бизнес комплекс от години

"Hudson Yards" е най-големият частен офис проект в САЩ от началото на икономическата криза насам

13:13 | 12.04.13 г.
Западен Манхатън се радва на строителството на първия бизнес комплекс от години

Френската козметична компания L'Oreal и германската софтуерна фирма SAP са сред последните корпорации, обявили, че ще преместят централите си в САЩ в нов бизнес комплекс, който е първата подобна придобивка в Западен Манхатън от години насам, съобщава Financial Times.

"Hudson Yards" се изпълнява от компаниите за недвижими имоти Related Companies и Oxford Properties и се очаква да струва около 15 млрд. долара. Той е най-големият частен офис проект в САЩ от началото на икономическата криза.

Строителството на комплекса започна през декември миналата година, като в него няма да има само офиси, но и магазини, жилища и съоръжения за свободното време.

Търговската верига Coach също сключи договор за покупка на над половината площи в първата кула, която се очаква да бъде готова през 2015 г. Coach очаква да похарчи 750 млн. долара за новата си централа в рамките на следващите три години.

L'Oreal и SAP няма да купуват, а ще наемат своите офиси, като по този начин усвояването на площите в сградата ще достигне 80%.

Според главния изпълнителен директор на Related Companies Джеф Блау фирмите в Ню Йорк търсят по-нови и по-ефективни офиси. "Ако се огледате из Ню Йорк, 75% от офис имотите са на над 60 години", твърди той. "Компаниите търсят сгради със зелени технологии и по-здравословна работна среда", допълва експертът.

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг прави опити да промени част от строгите регулации за зониране в града, за да стимулира новото строителство. През последните години вниманието се насочи към района на "Hudson Yards", както и към Световния търговски център и центъра на Бруклин, особено след като някои от сградите привлякоха вниманието на международни инвеститори.

Районът на "Hudson Yards", който по-рано бе пустееща шир от складове, железопътни дворове и паркинги, бе презониран през 2005 г., като бе позволено изграждането на офис кули. Местните власти обявиха, че ще похарчат 3 млрд. долара за инфраструктура там, включително за нови паркове и транспортни линии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още