IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хостелите - един друг интересен пазар за инвеститорите в имоти

Хостелите вече не разчитат само на традиционните си клиенти и все повече привличат млади семейства и хора, пътуващи по работа

11:57 | 02.07.13 г.
Хостелите - един друг интересен пазар за инвеститорите в имоти

Компаниите, управляващи както хостели, така и хотели, вероятно ще се превърнат в нови и атрактивни възможности за инвестиции, както и в добра алтернатива на нискобюджетните хотели, според нов доклад на консултантите от HVS London, цитиран от онлайн изданието Property Magazine.

Документът, озаглавен "Пазарът на споделяне: хостелите в Европа", очертава нарастващата популярност на хостелите и постепенното насочване на по-големите хотелски оператори към сегмента.

Пример за тази тенденция е придобиването на Meininger от Cox & Kings, целящо да създаде водеща верига, която да оперира и на двата пазара.

"По-добрите условия в хостелите означават, че те в момента вече не се харесват само на традиционните си клиенти като студентите и започват да привличат млади семейства и хора, пътуващи по работа", обяснява авторът на доклада Хари Дъглас.

Пазарът се развива бързо в Европа, Африка, Азия и Южна Америка. Повечето играчи са местни фирми, въпреки че все повече от известните марки като Generator, Meininger и St Christopher's Inn също навлизат на нови пазари.

Докладът обаче отбелязва, че местните ограничения за планиране и безопасност могат да попречат на изграждането на изцяло бизнес хостели, което принуждава отператорите да конфигурират имотите си по-скоро като хотели. Близо 50% от новия хостел на Generator в Берлин например се състои от двойни стаи със собствен санитарен възел.

Друг проблем е че в момента няма стандарти за сектора на хостелите, което пречи на банките и другите инвеститори да получат по-добра информация за финансовото състояние и евентуалните прогнози за играчите от бранша.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още