IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оценките на офис площите в световен мащаб продължават да се възстановяват

Бавното възстановяване на глобалната икономика спъва ръста на наемите

16:30 | 13.08.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Оценките на офис площите в световен мащаб продължават да се възстановяват

Оценките на офис площите в глобален мащаб са продължили устойчиво да се повишават през второто тримесечие, докато наемите са останали относително стабилни, сочат данни на консултантската компания CBRE.

Индексът на компанията, който отразява оценките на офисите в глобален план, се е повишил с 1% за периода април-юни спрямо предходното тримесечие, докато индексът, който следи движението на наемните равнища, е добавил само 0,2%.

На годишна база увеличението е съответно от 3,4% и 0,7%.

Отчетените ръстове се определят предимно от повишенията и на оценките, и на наемите на американските пазари, подчертават от компанията.

„Бизнес имотите продължават да привличат интереса на инвеститорите в условията на ниск илихви“, коментира Реймънд Торто от компанията. „Въпреки, че наскоро имаше ръст на дългосрочните лихви, първокласните активи предоставят по-атрактивни възможности за добра възвръщаемост съобразно риска в сравнение с акциите и облигациите“, допълва той.

Торто обаче посочва, че бавното възстановяване на глобалната икономика спъва ръста на наемите на фона на ограниченото ново строителство.

Оценките на офис площите в Америка нарастват с 2% за тримесечието и с 6,2% на годишна база, като изпреварват останалите регионални индекси.

Най-бавно е възстановяването в Европа, където компанията регистрира съответно 0,5% и 1,8% ръст на оценките, докато при наемите е записан и тримесечен, и годишен спад от по 0,2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:13 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още