IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотелите в Бразилия си спечелиха гнева на политиците

Цените за Световното първенство по футбол през 2014 г. уверено растат, правителството заплаши хотелите, че ще предприеме мерки

09:10 | 16.08.13 г.
Хотелите в Бразилия си спечелиха гнева на политиците

Феновете, които ще посетят Световното първенство по футбол в Бразилия догодина, ще трябва да плащат повече в хотелите, като увеличението достига шест пъти н а места, според туристическия борд на Бразилия, цитиран от Bloomberg.

Първенството ще се проведе през юни и юли в 12 градове в най-голямата държава в Южна Америка. ФИФА и министрите от местното правителство отправиха многократни предупреждения към местните хотелски оператори за цените в страната, където вече има опасения дали те ще успеят да поемат всички гости.

Изследвеане на Embratur сравнява със сегашните цени тези, които хотелите ще предлагат за периода на Световното, което започва на 12 юни. Феновете, които се надяват да хванат финала на стадион "Маракана" в Рио де Жанейро на 13 юли, ще трябва да се бръкнат с повече от два пъти над средните 200 долара за вечер, които плащаха в Йоханесбург през 2010 г.

Средната цена на нощувка в Рио около времето на едномесечното първенство ще бъде 461 долара, което е и със 161 долара над цената за нощувка в хотел в Берлин, когато градът бе домакин на финала през 2006 г.

Най-голямото увеличение, отчетено от Embratur, е в югоизточния град Салвадор, където един хотел иска 509 долара за нощувка по време на Световното първенство. Миналия месец цената е била едва 75 долара.

Ръстът на цените в останалите градове е между 200 и 350% за периода на състезанието.

Спортният министър на Бразилия Алдо Ребело и преди е отправял предупреждения за цените в хотелите, като е заявявал, че правителството може да предприеме мерки срещу онези, които злоупотребяват.

Бразилия е предприемала действия срещу хотелите в миналото, припомня Bloomberg. Онези, за които бе доказано, че са вземали по-високи цени от клиентите по време на конференция на ООН в Рио през юни миналата година, бяха принудени да върнат надвнесените суми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още