IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Carrefour преговаря за търговски центрове на Klepierre

Според медийни публикации френската верига планира да изтегли банкови заеми за 850 млн. евро и да си партнира с институционални инвеститори

10:01 | 08.11.13 г.
Carrefour преговаря за търговски центрове на Klepierre

Най-голямата търговска верига във Франция Carrefour потвърди, че води преговори за покупка на търговски центрове от Klepierre SA, съобщи Bloomberg.

Двете компании още не са постигнали споразумение.

По информация на ветсник Le Figaro Carrefour планира да изтегли банкови заеми в размер на 850 млн. евро, като е наела BNP Paribas и Kempen да намерят около 6 институционални инветитори за останалата част от сумата.

Carrefour и Klepierre също така искат да финализират сделката до края на годината, допълва изданието, без да цитира източниците си.

Carrefour в момента обновява магазините си и поддържа ниски цени на хранителните стоки, за да направи формата си по-атрактивен на фона на конкуренцията от страна на магазините в централните части на градовете и на интернет. През третото тримесечие на годината продажбите на френските хипермаркети отбелязаха ръст за първи път от повече от две години.

Klepierre, който е вторият по големина публично търгуван оператор на търговски центрове в Европа, обяви през юли 2012 г., че планира да набере около 1 млрд. евро от продажба на активи до края на 2013 г. Тръстът за инвестиции в имоти миналия месец съобщи, че от обявяването на плановете си насам е завършил или постигнал споразумения за продажбата на активи за 900 млн. евро.

През август главният изпълнителен директор на Carrefour Жорж Пласат заяви, че компанията се фокусира върху Европа, Латинска Америка и Китай, след като се оттегли от пазари, смятани за по-слабо перспективни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още