IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъците за сделките с имоти в Италия намаляват от началото на 2014 г.

През последните месеци се отчита засилен интерес към пазара на имоти в Италия

11:19 | 27.11.13 г.
Данъците за сделките с имоти в Италия намаляват от началото на 2014 г.

Италия понижава данъка върху сделките с имоти от началото на следващата година, съобщи онлайн изданието The Move Channel.

Новата ставка ще спестява на купувачите на второ жилище по 900 евро за всеки 100 000 евро от цената на имота. За основно жилище отстъпката ще е 1 236 евро на 100 000 евро.

Новината за новата мярка дойде на фона на засиления напоследък интерес към имотите в Италия от страна на купувачите след срива, настъпил вследствие на финансовата криза в еврозоната.

Търсенето на информация относно имоти в чужбина се е увеличило с 30% на годишна база през третото тримесечие на 2013 г., показват най-новите данни на индекса на Overseas Guides Company. Франция, Испания, Италия и Португалия отчитат увеличение на запитванията с 50% за годината към края на септември.

Решението на властите да понижат ставката бе посрещнато с оптимизъм от агентите на недвижими имоти.

Президентът на LuxuryEstate.com Силвио Палиани го определи като "положителна мярка", като подчерта значението му, особено при по-скъпите сделки.

Филипо Дзени, съосновател и брокер в i-RES, обясни, че разликата ще е "още по-очевина при имоти с големи парцели обработваема земя: при тези случаи облагането е намалено с 50%, което ще засегне строителните парцели".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:07 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още