IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нова битка за Empire State Building

Един от дребните инвеститори е завел нов иск срещу семейство Малкин - собствениците на сградата, които я включиха в публичен фонд за инвестиции в имоти

21:50 | 26.12.13 г.
Нова битка за Empire State Building

Хиляди инвеститори в Empire State Building са изгубили над 400 млн. долара потенциални приходи, след като управляващите собственици на емблематичната сграда отхвърлиха няколко оферти на потенциални купувачи, за да я включат в публичен фонд за инвестиции в имоти и да я листнат на борсата.

Това се посочва в нов съдебен иск на един от инвеститорите в небостъргача, които не са съгласни с политиката на магнатите Питър и Антъни Малкин. Те са обвинени, че са поставили на преден план личните си интереси, а не интересите на дългогодишните дребни инвеститори в небостъргача.

В иска обаче не се посочват финансовите претенции на ищеца, предава Ройтерс.

От Empire State Realty Trust – публичният фонд на фамилията Малкин, коментират, че искът е “напълно неоснователен”. “Ние ще отговорим на това в съда”, допълва говорител на инвестиционния фонд.

Empire State Building е завършена през 1931 г. и е най-високата сграда в Ню Йорк до 1972 г., когато е изместена от Световния търговски център. Когато през 1961 г. небостъргачът сменя собственика си, купувачите продават част от акциите си в нея, за да финансират сделката. Така с акции в една от емблемите на Голямата ябълка се сдобиват и обикновени хора, които са вложили малко средства, за да притежават дял от нея.

Дребните инвеститори се противопоставяха на включването на Empire State Building в публично търгуван фонд, но семейство Малкин успяха да уредят спора. Empire State Realty Trust набра 929,5 млн. долара от първичното публично предлагане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още