IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter разширява офиса си в Сан Франциско

Сградата е в процес на преустройство, което вероятно ще завърши тази пролет

16:16 | 13.01.14 г.
Twitter разширява офиса си в Сан Франциско

Twitter този месец е подписала договор за втората фаза от централата си на Маркет Скуеър в Сан Франциско, твърдят добре информирани източници, цитирани от онлайн изданието World Property Channel.

Миналия октомври медиите съобщиха, че предстои сделка за разширението на централата с близо 30 000 кв. м, с което общата площ на офисите на фирмата на Маркет Скуеър ще се увеличи до над 55 000 кв. м.

Twitter е представлявана от Jones Lang LaSalle. Подробностите около договора за наем не са публикувани официално, но според източници на WPC News той е факт. Така цялата 1TENth, втората сграда на Маркет Скуеър с изключение на търговските площи, е или наета, или с опция за наемане от Twitter.

Сградата е в процес на преустройство, което вероятно ще завърши тази пролет. Twitter ще се настани в новите офиси чак към четвъртото тримесечие на годината, твърдят източниците, пожелали анонимност.

Twitter подписа първия си договор за наем на бившата сграда на SF Mart през 2011 г. Като част от плана за съживяване на района кметът Ед Лий предложи на технологичния гигант възможността да бъде освободен от данък върху заплатите. Оттогава в квартала са инвестирани над 2 млрд. долара, според San Francisco Business Times. Той е привлякъл разрастващи се технологични компании като Square, Dolby, Spotify, Zoosk и Zendesk.

Това на свой ред води до ръст на жилищните цени в Сан Франциско, които от 2009 г. са се увеличили с над 50% благодарение на добре платените служители в технологичния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още