IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Time Warner продава централата си в Ню Йорк за 1,3 млрд. долара

В Time Warner Center влиза и хотел от веригата Mandarin Oriental, както и концертният комплекс Jazz at Lincoln Center

14:23 | 17.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Time Warner продава централата си в Ню Йорк за 1,3 млрд. долара

Time Warner Inc. е продала централата си в Time Warner Center в Ню Йорк за 1,3 млрд. долара на група фирми, ръководени от Related Cos., предаде Bloomberg.

Related, която построи Time Warner Center в началото на 2000-те години, ще придобие площите на Time Warner в размер на 102 200 кв. м в екип с инвестиционната агенция на Абу Даби и базирания в Сингапур суверенен фонд GIC Pte. В Time Warner Center, който е с обща площ от 260 000 кв. м, са разположени още хотел от веригата Mandarin Oriental, концертният комплекс Jazz at Lincoln Center и един от най-скъпите апартаменти в света. 

Time Warner планира да консолидира офисите си в Манхатън в нов небостъргач в Hudson Yards - най-големият частен строителен проект в историята на САЩ. Проектът ще бъде построен основно върху железопътен двор с обща площ от 11 хектара.

Time Warner има намерение да закупи площите, които ще ползва в Hudson Yards. Фирмата обяви, че очаква да притежава около 93 000 кв. м в сграда с площ от 241 000 кв. м, където ще бъдат настанени около 5000 служители.

Новият небостъргач е проектиран от архитектурната компания Kohn Pedersen Fox Associate и ще бъде четвъртата най-висока сграда в Ню Йорк с височина от 374 метра.

Фирмата ще наеме офисите си в Time Warner Center до началото на 2019 г., като плановете са да се настани в Hudson Yards до края на 2018 г.

Time Warner Center ще смени името си след напускането на медийната компания.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още