IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са най-зелените градове в Европа

Градовете са отговорни за до 70 на сто от вредните газове, излъчвани в атмосферата, въпреки че заемат малко над 2% от територията на планетата, според ООН

17:31 | 06.04.14 г. 1
Кои са най-зелените градове в Европа

Задръствания, смог, претъпкани улици. През по-голямата част от времето градският живот е тежък и ще става още по-труден, пише CNBC.

Според прогнозата на ООН броят на градското население ще се увеличи до 6,25 млрд. души към 2050 г. Това поставя предизвикателства пред развитието на устойчиви и зелени градове.

През 2011 г. организацията публикува доклад, според който световните градове са отговорни за до 70 на сто от вредните газове, излъчвани в атмосферата, въпреки че заемат малко над 2% от територията на планетата.

Въпреки всички предизвикателства, някои градове успяват да се справят. Европейската комисия награждава всяка година градовете, които демонстрират желание да прилагат технологии и иновации за създаване на зелена, здравословна и енергийноефективна среда.

Вижте и носителите на наградата!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:39 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
serafima
преди 9 години
И кои са градовете?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
Stoqn_Trakiev
преди 10 години
Кога ли ще се наредят и Българските градове там ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още