IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BMW ще построи хотел за своите служители в Мюнхен

В хотела ще бъдат настанявани командировани служители и стажанти, които ще си спестят високите наеми в града

12:20 | 18.06.14 г.
BMW ще построи хотел за своите служители в Мюнхен

Мюнхен е едно от най-скъпите места за живеене в Германия, с растящи наеми и цени на жилищата. По тази причина и един от най-големите работодатели в града - германският автомобилен концерн BMW, взе решение да построи хотел за своите служители от чужбина, както и разбира се, за германците, временно командировани в града.

В хотела ще бъдат настанявани и стажантите на компанията, за които високите наеми в Мюнхен могат да се окажат непосилни.

Плановете на компанията са през 2015 година да бъде отворен триетажен хотел с 270 стаи в квартал Моозах в града. Хотелът не е никак луксозен, но стаите са функционални, отбелязва онлайн изданието на Süddeutsche Zeitung.

Брокерите на недвижими имоти оценяват мястото като много удачно, допълва германското издание The Local. Хотелът се намира в рамките на пешеходно разстояние от сградата на BMW и отделните департаменти.

„Намирането на квалифицирани професионалисти днес е по-важно от всякога. Фактори като атрактивно и безпроблемно настаняване играят важна роля за служителите“, коментира директорът на агенцията за недвижими имоти Strabag Real Estate Томас Ховилер.

Проучванията на германското издание показват, че наемите в Мюнхен са скочили с 3% спрямо юни 2013 година. Днес средната цена, която плащат наемателите, е 16,20 евро за квадратен метър. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още