IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на луксозните имоти в Лондон рязко забавят ръста си

През третото тримесечие е регистрирано най-слабото увеличение от второто тримесечие на 2011 г.

15:34 | 23.10.14 г.
Цените на луксозните имоти в Лондон рязко забавят ръста си

Цените на най-скъпите жилища в Лондон са се повишили с най-бавен темп от над три години насам през третото тримесечие, сочат данни на консултантската компания Marsh & Parsons Ltd., цитирани от Bloomberg.

Цените са забавили ръста си до 0,5% за тримесечието спрямо увеличението от 3,1%, отчетено през предходното тримесечие. Това е и най-слабото увеличение от второто тримесечие на 2011 г., посочва консултантската компания.

На годишна база ръстът на цените в най-търсените от купувачите централни райони на града достига 9 на сто.

Средната цена на жилищата в Челси – един от най-желаните райони в британската столица, се е понижила с 0,4% за периода юли-септември до 2,4 млн. паунда, показват още данните.

От една страна, мерките на Английската централна банка, с които се затегна достъпът до рискови ипотеки, ограничиха търсенето в известен смисъл, което се отрази и на цените. От друга страна, заради върховете, които достигна пазарът в Лондон, все повече собственици обявяват имотите си за продажба. Купувачите имат по-голям избор и това също е започнало да оказва натиск върху цените, допълват експертите.

От началото на годината до края на август цените на жилищата в Лондон са отбелязали ръст от 20 на сто, отчете наскоро британската национална статистика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:23 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още