IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изпълнителният директор - още една спънка пред сливането на Holcim и Lafarge

Един от най-големите акционери в Holcim - Дейвид Херо, иска да знае кой ще оглави новата компания

08:57 | 08.04.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Изпълнителният директор - още една спънка пред сливането на Holcim и Lafarge

Един от най-големите акционери в швейцарския производител на цимент Holcim е коментирал пред CNBC, че е малко вероятно да подкрепи сливането с Lafarge, без да знае кой ще е главен изпълнителен директор на компанията след сливането, съобщава медията.

Сливането на швейцарската компания Holcim и френската Lafarge беше обявено през миналата година, припомня CNBC. Доскоро се очакваше, че шефът на Lafarge Бруно Лафонт ще оглави новата компания, но кандидатурата му беше оттеглена този месец. Засега още не е обявена нова номинация.

Заради ситуацията Дейвид Херо, третият най-голям акционер в Holcim, посочва, че е малко вероятно да подкрепи сделката на извънредното събрание на акционерите, насрочено за 8 май.

Херо казва още, че номинираният за главен изпълнителен директор на новата компания не е нужно да идва от циментовия бизнес, но трябва да е “квалифициран”.

“Проблемът на циментовата индустрия е, че има свръхкапацитет и това потиска възвращаемостта от активите. Това, от което има нужда, е специалист, който без емоции да направи преглед на активите и да се увери, че само най-ефективните от тях се ползват”, коментира Херо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още