IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Силен ръст на инвестициите във фондове за имоти в Германия за полугодието

Публичните фондове са привлекли 4,3 млрд. евро през първото полугодие – над два пъти повече спрямо обема на инвестициите от първата половина на 2014 г.

15:32 | 19.08.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Силен ръст на инвестициите във фондове за имоти в Германия за полугодието

Обемът на капиталите, влагани във фондове за имоти в Германия, е нараснал с 28% през първата половина на годината, съобщава онлайн изданието ipe.com, като се позовава на данни на консултантската компания Barkow Consulting.

Инвестициите във фондовете за имоти в най-голямата европейска икономика са се увеличили до 10,4 млрд. евро за периода януари-юни 2015 г., сочат данните. Това е и най-големият ръст на инвестициите във фондове за имоти от световната финансова криза насам.

Публичните фондове са привлекли 4,3 млрд. евро през първото полугодие – над два пъти повече спрямо обема на инвестициите от първата половина на 2014 г. (1,8 млрд. евро). Останалите обеми са се насочили към непубличните фондове за имоти.

Според консултантската компания за периода са осъществени редица „забележителни сделки“ с портфейли на публични дружества, включително рекордната емисия права на Deutsche Wohnen и набирането на капитал на Deutsche Annington.

Според компанията първото полугодие е най-силното от кризата насам и статистиката сочи, че 2015 г. ще е рекордна по отношение емисиите на нови акции.

Нетните потоци към публичните отворени фондове за имоти в Германия също са силни – 2,2 млрд. евро, като е отчетен ръст от 55% на годишна база. Институционалните отворени фондове са привлекли 3,5 млрд. евро, което е с 16% повече спрямо първото полугодие на миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:12 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още