IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Очаква се рекордна година за пазара на офис площи във Варшава

Нарастващото предлагане отговаря на търсенето и удържа наемите стабилни

15:06 | 09.11.15 г.
Автор - снимка
Редактор
Очаква се рекордна година за пазара на офис площи във Варшава

Тази година се очаква да бъде рекордна за пазара на офис площи във Варшава, сочат данни на консултантската компания Cushman & Wakefield, цитирани от онлайн изданието worldpropertyjournal.com.

Само през третото тримесечие на годината са били усвоени над 222 хил. кв.м – с 36 на сто повече спрямо същия период на миналата година.

От началото на годината досега усвоените площи са над 612 хил. кв.м, което е колкото цялата 2014 г.

Най-голямата сделка за деветмесечието е тази със Samsung – компанията нае 21 хил. кв.м в столицата на Полша.

Очаква се до края на годината обемът на усвоените офис площи във Варшава да достигне 800 хил. кв.м. Ако прогнозата на консултантската компания се реализира, това ще е рекордна година за пазара.

В резултат на засиленото търсене на офиси в града делът на празните площи се сви до малко под 13 на сто през третото тримесечие на годината. Предлагането обаче също се увеличава заради засилената строителна активност.

През следващата година се очаква да бъдат завършени нови над 430 хил. кв.м. През тази година се очаква новото предлагане да достигне над 320 хил. кв.м с пускането на нови 80 хил. кв.м през последните три месеца на годината.

Заради засиленото предлагане на площи наемите на офисите във Варшава продължават да са стабилни на нива 22-24 евро за кв.м в централните райони и 16-18 кв.м в периферията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още