IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция с нови мерки за стимулиране на жилищния пазар

Страната ще осигури данъчни облекчения за общо 2 млрд. евро за банките, които предлагат ипотеки с нулева лихва

13:27 | 01.01.16 г. 9
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Франция въвежда от днес нови мерки за стимулиране на жилищния пазар, предоставяйки 2 млрд. евро данъчни облекчения на банките, които предложат ипотечни кредити с нулева лихва, предаде Ройтерс.

Мерките ще разширят броя на хората, които отговарят на условията за ипотечни кредити при нулеви лихви. Купувачите на първо жилище с доходи под определен праг ще получават финансиране до 40 процента от цената на недвижимия имот спрямо досегашните 18-26 процента.

Много домакинства с ниски и средни доходи бяха изгубили надежда, че един ден ще притежават собствено жилище", коментира министърът на жилищното строителство Силвия Пинел при представянето на мерките през ноември. 

Вялото строителство е сред основните фактори, дърпащи назад френската икономика през последните години. Силното поскъпване на недвижимите имоти в страната през десетилетието след 2000 г. бе само частично компенсирано след 2012 г. и мнозина купувачи на първо жилище не се решиха да навлязат на пазара.

Пинел изрази надежда новите мерки и някои други облекчения да създадат поне 50 хил. работни места. Според държавния секретар за бюджета Кристиан Екер те ще струват 2 млрд. евро, но ще окажат влияние върху държавните финанси едва от 2017 г. Новите мерки влизат в сила от 1 януари 2016 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:40 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 2 rate down comment 0
mick
преди 8 години
Друг е въпроса.. трябва ли да се надува нов балон там..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 3 rate down comment 0
mick
преди 8 години
Това е само за лихвите, за да станат нулеви. И сега лихвите са почти 0... така, че с 2 милиарда ще може да се раздадат кредити за към 100 милиарда.Това вече е цифра.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 7 rate down comment 2
abdul
преди 8 години
Мдаа, ама бойчето е изтрезнял и я е оправил.. Вместо да каже "благодаря", прави да изглежда неадекватен първият ми пост..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 3
Атанасио
преди 8 години
В Испания доскоро имаше закон според който месечните вноски за ипотеката се признават за разход в данъчната декларацията което е несправедливо , дискриминация и скрита държавна помощ за банкстерите а това за Франция ако е вярно е подобно но тъй като положението е страшно ги разбирам ,че търсят под вола теле ,и пак стигаме до твърдението ми ,че кризата е системна тоест за да функционира сегашната световна финан.система с лихвите и т.н. доходност трябва постоянен растеж но това е невъзможно и трябва нова ''система'' ,и съм обяснил в коментар 18 тук - http://***.investor.bg/***/130/a/prenasishtaneto-s-pari-nasyrchava-kreditiraneto-v-evrozonata-208713/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 3
ing5rov
преди 8 години
Хаха...бисери валят в следновогодишната нощ !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 3
abdul
преди 8 години
Бойче седни, допий си, па си легни, почини и като станеш прегледай я пак тая статия :-D. Недей да бързаш..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още