IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството на Франция ще обяви мерки в подкрепа на строителния сектор

Очаква се въвеждането и на данъчни облекчения за домакинствата с ниски доходи

09:12 | 20.08.14 г.
Правителството на Франция ще обяви мерки в подкрепа на строителния сектор

Правителството на Франция ще обяви мерки в подкрепа на строителния сектор и данъчни облекчения за домакинствата с ниски доходи, съобщи делегираният министър по европейските въпроси Арлем Дезир, цитиран от Ройтерс.

Секторът на имотите е един от източниците на сериозни главоболия за правителството. Началното жилищно строителство се сви до 16-годишно дъно - сериозна пречка за развитието на икономиката.

Строителите обвиняват за ситуацията строгите регулации, които влязоха в сила през тази година и с които се определят граници на наемите в градове с повече от 50 000 души население.

“Не можем да приемем, че жилищният сектор ще остане блокиран”, коментира министърът, като допълва, че секторът е приоритет, тъй като ще даде тласък на икономиката и ще създаде работни места.

Дезир не коментира дали тези мерки, за които се говори от месеци, ще бъдат обявени след първото заседание на правителството след лятната ваканция. Той посочва, че продължават дискусиите по темата, включително се обсъждат и възможностите за увеличение на социалните помощи.

Франция намали прогнозите си за растежа през тази и следващата година и обяви, че няма да успее да изпълни целта си за бюджетен дефицит тази година заради стагнацията.

Дезир повтори призивите на колегите си Европейският съюз да даде повече свобода на действие за изпълнение на целите за дефицита и Европейската централна банка (ЕЦБ) да направи повече за насърчаване на растежа.

"ЕЦБ трябва да има по-смела политика", заключи френският евроминистър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още