IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Битката за Starwood се ожесточава

Marriott подобри офертата си от ноември, очаква се отговорът на китайската застрахователна компания Anbang Insurance

14:55 | 21.03.16 г.
<p>
	<span style="line-height: 100%;">Хотел &bdquo;W London&ldquo;, част от портфолиото на Starwood Hotels.&nbsp;</span><em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Хотел „W London“, част от портфолиото на Starwood Hotels. Снимка: архив Ройтерс

Битката за придобиването на веригата хотели Starwood Hotels and Resorts Worldwide Inc – собственик на брандове като Sheraton и Westin, се ожесточава. След като Starwood даде знак, че ще приеме офертата на китайската застрахователна компания Anbang Insurance, веригата Marriott International Inc веднага подобри офертата си за поглъщането на конкурента, съобщава Ройтерс.

Новото предложение на Marriott е за 79,53 долара на акция, което оценява компанията на 13,6 млрд. долара, отбелязва информационната агенция. Офертата на Anbang е за 78 долара на акция, което е 13,16 млрд. долара.

Предишната оферта на Marriott беше 72,08 долара за акция, или 12,2 млрд. долара.

Ако сделката между Marriott и Starwood се осъществи, ще бъде създадена най-голямата верига хотели в света с топ брандове като Sheraton, Ritz Carlton и The Autograph Collection.

Новото предложение предвижда акционерите на Starwood да получат по 21 долара на акция в кеш и 0,8 акции от бъдещата нова компания, резултат от сливането.

От Starwood обявиха, че приемат подобрената оферта на конкурента си. Битката за овладяването на хотелиерската верига обаче не изглежда да приближава към своя край, пише FT.

Очаква се близката до властта в Пекин Anbang да отправи подобрена оферта през следващите дни, посочва изданието, като се позовава на запознати източници.

Междувременно Starwood подписа споразумение за управление на три доста обещаващи хотела в Хавана, Куба. Така за първи път от почти 60 години американска хотелиерска компания ще оперира на Острова на свободата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:36 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още