IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Хийтроу“ и „Гетуик“ са най-големите данъкоплатци в бизнес имотите на Острова

Въпреки кризата в сектора най-голямото лондонско летище трябва да плати данъци на стойност 140,3 млн. долара през тази данъчна година

10:00 | 02.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Британските летища „Хийтроу“ и „Гетуик“ оглавяват списъка с най-големите данъкоплатци в областта а бизнес имотите в Англия и Уелс, въпреки че коронавирусната пандемия засяга тежко авиационната индустрия, предава Bloomberg.

Най-голямото летище в Лондон трябва да плати данъци от 113,2 млн. паунда (140,3 млн. долара) през тази данъчна година, въпреки че броят на пътниците е намалял с 97% през април, показва публикуван в понеделник доклад от консултантската компания в областта на бизнес имотите Altus Group. Данъците, които трябва да плати „Гетуик“, възлизат на 29,2 млн. паунда, въпреки че British Airways сигнализира, че се готви да ограничи операциите си, а Virgin Atlantic Airways напуска летището.

Новата централа на Goldman Sachs в Европа е поставена на трето място в класацията за Лондон, като изпреварва офисите на HSBC Holdings в Canary Wharf, които заемат четвърто място. Това се случва, след като правителството обяви данъчни ваканции за търговците на дребно, включително луксозни универсални магазини като Selfridges и Harrods, които в противен случай щяха да заемат трето и четвърто място в британската столица, сочи докладът на Altus.

Британското правителство обеща да преразгледа данъчната система за бизнеса, която определя налозите въз основа на стойността на бизнес имотите. Търговците на дребно, които използват физически магазини, отдавна твърдят, че системата е от полза за онлайн конкуренти, които оперират от по-евтини складове, а редките преоценки забавят приспособяването към бързите промени на имотния пазар, които може да бъдат предизвикани от събития като епидемията от вируса.

„Тази година са направени десетки хиляди оспорвания на данъчните задължения въз основа на материална промяна в обстоятелствата заради коронавирусната криза“, коментира в имейл Робърт Хейтън, ръководител на отдела за данъците за бизнес имоти във Великобритания в Altus Group.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още