IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney навлиза на жилищния пазар в САЩ

Компанията иска да направи крачка от разказването на истории към преживяването на истории

11:54 | 17.02.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

С нов проект за жилищни общности компанията Walt Disney твърди, че прави крачка отвъд „разказването на истории“ към „изживяването на истории“. Компанията за тематични паркове и забавления, базирана в Бърбанк, щата Калифорния, съобщи, че планира да развие няколко подобни имотни проекта в цялата страни, започвайки в Ранчо Мираж, Калифорния, съобщава Bloomberg.

Новият бизнес с жилищно строителство ще се нарича Storyliving by Disney, уточнява компанията в прессъобщение. Вече са задействани плановете за първите проекти в пустинното градче, което е близо до място, където основателят на компанията Уолт Дисни преди време е имал дом. Проучват се и други локации в САЩ, уточнява компанията.

Проектът в Ранчо Мираж, наречен Cotino, се изгражда в сътрудничество с базираната в Аризона компания DMB Development, специализирана в създаването на затворени общности. Проектът с площ от почти сто декара ще включва най-малко една част за жители от 55 години нагоре, а купувачите на жилища ще могат да избират между имения, еднофамилни жилища и апартаменти в многофамилни жилищни сгради.

Disney съобщава, че проектите ще бъдат насочени към хора от всички възрасти, но всички ще включват квартали за хора над 55 години.

Служители на Disney, „обучени в легендарните услуги за гости на компанията“, ще управляват асоциацията на общността, съобщи компанията. Disney ще осигури също достъп до „предварително подготвени преживявания“, включително уелнес програми, забавления, филантропски начинания и семинари.

Disney Imagineers, екипът на компанията от проектанти на тематични паркове, ще помага в развиването на общностите, макар да не е ясно каква част от бранда на Disney ще присъства в тях.

„В момент, когато се готвим да навлезем във втория си век, развиваме нови и вълнуващи начини за пренасяне на магията на Disney към хората, където и да са те, разширявайки разказването на истории към преживяването на истории“, коментира Джош Д’Амаро, президент на подразделението за тематични паркове на Disney.

Жилищните имоти не са изцяло нов бизнес за компанията. Тя изгради град Селабрейшън в щата Флорида с население от 9900 души през 90-те години на миналия век, привличайки известни архитекти като Филип Джонсън и Майкър Грейвс за проектирането на структурите.

Компанията продава луксозни жилища близо до Walt Disney World от години в рамките на курортен комплекс. Тематичният парк Epcot първоначално е замислен от Уолт Дисни като място, където почитателите може да живеят, работят и играят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още