IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook пуска ново приложение за събиране на снимки

Moments помага на потребителите на социалната мрежа по-лесно да намират снимките от събитията, на които са присъствали

12:30 | 16.06.15 г.
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Събирането на всички снимки от барбекюта и нощи навън може да се окаже сложна задача, когато трябва да следите приятелите си в социалните мрежи дали са качили точния албум в точната платформа и т.н.

Facebook иска да се справи с този проблем чрез новото приложение Moments, което синхронизира снимките ви с албумите, които приятелите ви в социалните мрежи са споделили, пише CNBC.

Приложението работи, като сравнява лицата на вашите снимки и предлага да ги съчетае с фотографиите на хората, които присъстват на тях. Ако въпросните потребители имат инсталирано приложението Moments, те ще получават подобни известия.

“Това е прост пример как работи изкуственият интелект“, написа главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг в публикация, посветена на приложението. „Чрез изграждането на система, която се учи да разпознава хора и обекти на снимки, ние ще предоставим тази нова услуга“.

След събитието приложението се уверява, че всеки е получил снимките на останалите присъствали. Потребителите могат да разглеждат галериите и на по-късен етап.

Moments се предлага безплатно за iOS и Android, но трябва да бъде свързано с Facebook акаунт, ако потребителят иска да се възползва от автоматичното идентифициране на приятелите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:56 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още