IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на Twitter: Бордът още оценява предложението на Мъск

Бордът на директорите на компанията е провел извънредно заседание в четвъртък сутринта, още няма официално становище

08:05 | 15.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg LP</p>

Снимка: Bloomberg LP

Главният изпълнителен директор на Twitter Inc. Параг Агравал е казал на служителите на компанията, че Бордът на директорите все още оценява предложението на Илон Мъск да купи компанията и да я свали от борсата, предава Bloomberg, като се позовава на запознати източници.

На среща на всички служители в четвъртък следобед служителите са повдигнали въпросите за потенциалните сценарии, а изказването на Агравал е било неутрално, казват източниците, които са помолили да не бъдат идентифицирани, защото това е било частна дискусия. Той не е посочил в коя посока клони решението на борда, като е нарекъл решението „труден процес" за определяне на онова, което е в най-добър интерес на акционерите.

Главният маркетинг директор Лесли Берланд е прочитал въпросите на служителите на Twitter, изпратени чрез платформата за корпоративна комуникация Slack по време на дискусията. Никой друг член на борда, включително бившият главен изпълнителен директор Джак Дорси, не е присъствал на срещата, която е продължила около 30 минути.

От Twitter са отказали коментар пред Bloomberg. Бордът на директорите на компанията е провел извънредно заседание в четвъртък сутринта, за да обсъди възможните отговори на офертата на Мъск - включително т. нар. „отровно хапче", мярка, която компаниите обикновено използват, за да се предпазят от враждебно поглъщане. В повечето случаи „отровните хапчета“ са мерки, които разреждат стойността на всяка акция, за да затруднят оферента при поемане на контрола върху дадена компания при враждебно придобиване.

Главният изпълнителен директор на Tesla Inc. предложи по 54,20 долара на акция в брой за Twitter, като оцени базираната в Сан Франциско компания на 43 млрд. долара. Мъск, който заяви, че това е неговата „най-добра и окончателна" оферта, вече е натрупал дял от над 9% в Twitter от началото на тази година.

50-годишният Мъск обяви предложението си в подадено в четвъртък заявление до Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ. Милиардерът, който контролира и Tesla Inc., за първи път оповести, че държи дял от около 9% на 4 април. Мениджърът е един от най-следените потребители на Twitter, който често пуска мемета и хапливи шеги на повече от 80-те милиона последователи на @elonmusk. Той открито говори за промените, които би искал да обмисли да наложи в платформата на социалната медия, и компанията му предложи място в Борда след разкриването на дела му, което го направи най-големия индивидуален акционер.

След като първоначалният му дял стана публично достояние, Мъск започна да апелира към колегите си за бъдещи ходове - от превръщането на централата на Twitter в Сан Франциско в приют за бездомни и добавянето на бутон за редактиране на туитове до предоставянето на автоматични знаци за верификация на премиум потребителите. В един от туитовете си дори изказва предположение, че Twitter може би умира, като се има предвид, че няколко известни личности с голям брой последователи рядко публикуват в Twitter.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още