IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Социалната мрежа Parler придоби доставчик на облачни услуги

Американската платформа обяви, че преструктурира бизнеса си

20:45 | 16.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Parler, социалната мрежа, популярна сред консерваторите в САЩ, обяви, че е придобила доставчик на облачни услуги. Освен това преструктурира бизнеса си, за да се фокусира върху клиенти, които са изложени на риск да бъдат изтласкани от интернет, предава Ройтерс.

Parler твърди, че като част от промените е създала нова компания майка – Parlement Technologies. Новата фирма е завършила кръг за набиране на капитал на стойност 16 млн. долара, като от създаването си Parler вече е привлякла 56 млн. долара.

Компанията, която изчезна след бунта в Капитолия в САЩ миналата година, не разкрива финансови подробности за покупката, нито имената на инвеститорите, участвали в кръга.

Сделката за базираната в Калифорния Dynascale дава на Parler достъп до доставчик на облачни услуги с огромен център за данни в Съединените щати.

Parler беше създадена през 2018 г. и се позиционира като място за свободно слово за онези, които търсят алтернатива на платформи като Twitter. Тя бързо набра популярност сред поддръжниците на предходния американски президент Доналд Тръмп.

Parler се завърна по-рано този месец в магазина за приложения на Google, над година и половина след като платформата я премахна след бунтовете в Капитолия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:04 | 17.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още